Input:

Nagrajevanje poslovne uspešnosti (2019)

4.12.2019, , Vir: Verlag Dashöfer

5.5.2 Nagrajevanje poslovne uspešnosti (2019)

doc. dr. Lidija Robnik

Tudi letos, že od leta 2018 dalje, se lahko poslovna uspešnost izplača do višine povprečne bruto plače v RS in je obdavčena le s prispevki (22,1 odstotka delodajalca in 16,1 odstotka delodajalca) in ne s povprečno stopnjo akontacije dohodnine.

V primeru, da vrednost presega povprečno bruto plačo v RS, je obdavčena s povprečno stopnjo akontacije dohodnine, ki se izračuna za vsakega zaposlenega glede na akontacijo dohodnine pri izplačilu zadnje plače pred obračunom in izplačilu nagrade za poslovno uspešnost.

Knjiženje nagrade za poslovno uspešnost je enako kot knjiženje mesečne plače.

Del plače kot nagrada za poslovno uspešnost je izplačan enkrat v koledarskem letu vsem upravičenim delavcem hkrati, če imajo vsi delavci pri delodajalcu pravico do izplačila dela plače za poslovno uspešnost in je pravica do izplačila dela plače za poslovno uspešnost ter merila za njegovo izplačilo določena v splošnem aktu (pogodbi o zaposlitvi, internih aktih, kolektivne pogodbe, sklepi poslovodstva) delodajalca, s katerim so delavci vnaprej seznanjeni.

Nagrade so v


 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih